Ken jij jezelf?

Blog Mysafehouse Ken jij jezelf?

Blog Mysafehouse – Ken jij jezelf?

“We are all here to observe, to learn, to grow, to help each other & to love”

Ken jij jouw jezelf? Dit blog begint met een vraag … en als het aan mij ligt zal het daar ook mee eindigen. Vragen stellen brengt ons ontwikkeling. Ben ik daarmee een filosoof, psycholoog  … nee zeker niet. Amateurfilosoof hooguit. Voor mij echter heb ik wel een systeem, met vele parellellen, gevonden in de filosofie en de krijgskunst. Geen ultieme antwoorden, altijd in beweging, vragen stellend, ontdekkend ….. Het doel is niet te komen tot volledige helderheid, maar issues ter sprake te brengen om elke keer weer een stapje te groeien. Groeien naar jouw systeem. Evenals binnen de krijgskunst. Kan er ooit iemand zeggen dat je klaar bent, uitgeleerd op dit vlak? Is er ooit iemand klaar … klaar waarmee, waarvoor? Voor het ‘gevecht’? Zo zullen er nog vele vragen volgen, die op zich weer vragen zullen oproepen. Constant in beweging dus. Een (1)van de weinige zekerheden in het leven; verandering is een voortdurend proces, seconde na seconde. Gelukkig!

Hier een link naar inspiratie ... zomaar een voorbeeld. 

https://www.facebook.com/shihanessence/photos/a.377158275719924.1073741826.263001587135594/626086584160424/?type=3&fref=nf 

Vind je eigen inspiratoren .....laat ze toe, deel, denk, pas aan ... en vergeet niet te relativeren. Het doel is niet het zoeken naar de 'waarheid' ..... 'Life's a journey not a destination'!

Ken jij jezelf? Wil je jezelf überhaupt kennen? Slechts weinig mensen willen geconfronteerd worden .... ook niet met hun mooie eigenschappen en ontwikkeling. Tijdens een evaluatie aan het eind van een training merk ik dat velen het lastig vinden om te zeggen wat er goed ging, wat een fijn gevoel gaf.

Mijn trainingen, het  lesgeven, de reflecties van gidsen, leraren, leerlingen en vrienden hebben mij heel veel geholpen. Dit blog is een klein deel van een document / boek waar ik mee bezig ben; het is een persoonlijke afspiegeling van wat er in mijn fysiek mentale bewustzijn afspeelt en hoe ik mij op die gebieden voel en ontwikkel. Dag in, dag uit. Oftewel, hoe denk ik over wie ik als mens wil zijn, als vader, vriend, leraar … leerling. Durf jij vragen te stellen aan jezelf over deze rollen .... ? Join me .... 😉

PaperArtist_2013-01-18_20-03-40