Systema Special – Knife in a Fight at Dark

Systema Special – Knife in a Fight at Dark

Systema Special - Knife in a fight at Dark 

In de specials ga ik dieper in op een specifiek item. Drie uur lang focussen we op zaken die te maken hebben met het gekozen onderwerp. De ins en outs worden verkend en intensief getraind. Op die manier maken de aangereikte oplossingen en principes sneller deel uit van jouw systeem.

Systema Specials – Knife at a fight at Dark

Systema Specials - Knife at a fight at Dark

Mes vechten, voornamelijk contra een mes vechten, vraagt veel van je ‘vermogens’. Niet voor niets zijn er scholen die zich ‘alleen’ maar bezig houden met dit item. Geen ander wapen brengt je zo snel in paraatheid. Je voelt dat het serieus is. Nu is het hem of ik! De stress giert door je lichaam, lukt het om technieken toe te passen als iemand voor je leven gaat …..? En dat ook nog in het donker …. Damn!

De volgende universele principes die Systema Mysafehouse hanteert zijn 'altijd' van toepassing ;

# ademhaling; zoek vlak voor, tijdens dan wel zeker na een comfortabele (herstel-)ademhaling

# houding; Oprecht, zowel fysiek als mentaal, echter niet provocerend

# ontspanning; zoek naar de spanning en ontspanning in je lichaam; om fysieke en mentale kokervisie te voorkomen

# beweging; Blijf zowel fysiek en mentaal in beweging; Continuïteit van lopen en ontwijkend bewegen, gericht op een doelstelling die echter flexibel moet zijn met een voortdurende ademhaling is een 'must' binnen Systema. Afstand behouden, creëren en inschatten is binnen dit principe een voorwaarde. 

# waarnemen; met een zogenaamde 'verborgen intentie' maak je gebruik van je zintuigen om de informatie die altijd verzonden wordt op te doen

Deze special liet je misschien wel meer zien wat je juist niet moet doen als je in zo’n situatie zit. Ook dat is leren. Real life settings, gelegenheid om te ondergaan wat er met je gebeurt, terwijl de veiligheid toch gegarandeerd is. Het is onmogelijk om in een trainingssituatie de praktijk na te doen, maar we kunnen het wel benaderen. Paraatheid, bereidheid tot handelen, bewegen, houding, tactieken … technieken …. Dat is wat je aangeboden krijgt tijdens deze bijzondere training. Durf jij het aan?

De volgende Youtube filmpjes geven een indruk;

https://www.youtube.com/watch?v=06ATLOmmxwU

https://www.youtube.com/watch?v=sSdngmnm79M

https://www.youtube.com/watch?v=XIhouR6DvEg

 

Wilt u meer informatie over dit soort Systema specials?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?