Systema Special – Combat Systema

Systema Special – Combat Systema

Systema Special - Combat Systema 

In de specials ga ik dieper in op een specifiek item. Drie uur lang focussen we op zaken die te maken hebben met het gekozen onderwerp. De ins en outs worden verkend en intensief getraind. Op die manier maken de aangereikte oplossingen en principes sneller deel uit van jouw systeem.

Systema Specials - Combat Systema

Deels met beschermende kleding, na fysieke en/of stressvolle oefeningen ‘vol’ kunnen gaan en de tegenstander te lijf (durven) gaan en je dierbaren beschermen. 

De volgende universele principes die Systema Mysafehouse hanteert zijn 'altijd' van toepassing ;

# ademhaling; zoek vlak voor, tijdens dan wel zeker na een comfortabele (herstel-)ademhaling

# houding; Oprecht, zowel fysiek als mentaal, echter niet provocerend

# ontspanning; zoek naar de spanning en ontspanning in je lichaam; om fysieke en mentale kokervisie te voorkomen

# beweging; Blijf zowel fysiek en mentaal in beweging; Continuïteit van lopen en ontwijkend bewegen, gericht op een doelstelling die echter flexibel moet zijn met een voortdurende ademhaling is een 'must' binnen Systema. Afstand behouden, creëren en inschatten is binnen dit principe een voorwaarde. 

# waarnemen; met een zogenaamde 'verborgen intentie' maak je gebruik van je zintuigen om de informatie die altijd verzonden wordt op te doen

Grove motoriek, sparring, incasseren, overzicht blijven houden …… Daarbinnen kunnen schakelen binnen de geweldspiraal en terug kunnen grijpen op je fijne motoriek en je denkkracht! Met invloeden uit diverse (Russische en Aziatische) stijlen. Winnen is niet belangrijk, punten maken  ook niet! Je grens opzoeken (in zowel uitdelen als incasseren) en van daaruit wellicht je grens verleggen ..... ?

De volgende youtubes filmpjes geven een indruk;

http://www.youtube.com/watch?v=sbEGgZ86Ci0

http://www.youtube.com/watch?v=gFzNkA9-BwU

http://www.youtube.com/watch?v=6YZ5NEdTG1w

Wilt u meer informatie over dit soort Systema specials?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?