Whatsapp buurtpreventie Training

Whatsapp buurtpreventie Training

logo-Whatsapp

Whatsapp buurtpreventie Training

De donkere dagen zijn weer ingetreden. Inbraak cijfers schieten helaas weer omhoog. Auto kraken lijken ook weer aan de orde van de dag te zijn. Een actieve, oplettende en serieuze buurt whatsapp groep zal de veiligheid in de buurt verhogen. Extra ogen en oren, samenwerken met elkaar en zeker met de politie …. en optreden als het nodig is. Maar hoe doe je dat dan?

We vinden het ondertussen allemaal heel  normaal dat er geoefend wordt bij een brand, in andere BHV situaties en zeker indien er sprake is van een reanimatie. Waarom dan niet als er een verdachte situatie in uw wijk is. ‘Attentie buurtpreventie‘ als aankondiging is prima, maar zonder invulling lijkt het een wassen neus….

Mysafehouse heeft naar aanleiding van de bevindingen een pakket diensten ontwikkeld die de veiligheid en alertheid in uw buurt zal verhogen. Waar moet je op letten? Wat kun je doen op het moment dat er een verdachte situatie is? Wat mag ik doen als ik een inbreker betrap?

Uw eigen veiligheid zal daarbij altijd voorop staan!

Werken in kleine ruimtes ; leer jezelf en anderen te beschermen bij Mysafehouse

Hieronder treft u de drie pakketten aan met een summiere omschrijving van de inhoud. Wilt u meer info? Neem dan gerust contact op met Mysafehouse door op deze link te drukken of klik op de home pagina de ‘neem contact button’ aan! Ik zal u dan informeren over de kosten voor een afzonderlijk pakket of elke combinatie daarbinnen! Informeer in uw gemeente naar de mogelijkheden om een beroep te doen op wijkbudgetten!

Alle trainingen zullen, bij voorkeur, samen en in overleg met de lokale politie, de wijkagent, worden georganiseerd en uitgevoerd!

Pakket A

Inbraakverkenning door de wijk. Een scan van de zwakke plekken in uw wijk, gevolgd door een concrete inbraak. Geregistreerd met camera. Waar zou een inbreker op letten in uw wijk? 2 uur oefening afsluitend met korte uitleg

– waar kun je naar binnen? – wat is een uitnodigende woning? – primaire stappen bij een concrete verdachte situatie
–  bij binnenkomst…. papiertje… dit was nu allemaal van mij – let de buurt op? Wordt het gemeld in WhatsApp groep

Pakket B

Verdachte situatie, bij voorbeeld  een inbraak gesignaleerd via de WhatsApp groep. Hoe pakken we het aan? De kracht van samenwerken, maar hoe? 1 uur theoretische instructie

– met elkaar samenwerken online en offline. Hoe doe je dat? – tips & trucs: o.a. fotografeer met mobiel
– wanneer 112 bellen? – signaleren, gericht volgen voor aanhouding. Het SAAR-principe zal u uitgelegd worden met aanvullende praktische tips; Signaleren – Alarmeren – Appen – Reageren.

Pakket C

Wat te doen bij …. ;  Toepasbare oefeningen in situatie ‘X’; Theorie (summier) en praktijk 2 uur training

– inbreker veilig aanhouden, – wat mag wel, wat niet? – tot de orde roepen, hoe doe je dat?
– oog in oog… wat nu – de klaarlichte dag overval. Hoe herkennen, hoe voorkomen, wat te doen?
– inbraaktrucs ontmaskeren, – fabels en feiten

Er heeft reeds een oefening plaatsgevonden in Enschede, die lokaal (Tubantia en TV Enschede) en nationaal (RTL4) de aandacht heeft getrokken. De uitzending van TV Enschede kunt u hier terugvinden; (http://www.tvenschedefm.nl/jij-in-de-wijk/content/page?2001). Voor het artikel in de krant Tubantia kunt u deze link aanklikken; http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/video-wijkbewoners-diekman-es-in-enschede-testen-whatsapp-groep-met-nep-inbreker-1.6626968#.WCQsY_7S6LY.facebook

De eerste positieve reacties zijn al binnengekomen. Meerdere wijken willen graag een soortgelijke oefening en training draaien. Ook zijn er al meerdere wijkagenten geïnteresseerd in deze dienst van Mysafehouse. ‘Veiligheid voor iedereen‘ is het motto van Mysafehouse, een veilig huis, veilige buurt is daar een belangrijk onderdeel van!