Gebruik zaklamp

Gebruik zaklamp

Thematisch onderwijs bij Mysafehouse - Gebruik zaklamp

Mysafehouse biedt specifieke beroepsgerichte trainingen aan geüniformeerde diensten als politie, defensie, Koninklijke Marechaussee, douane, toezichthouders, handhavers, beveiligers en justitiële medewerkers. De trainingen zijn over het algemeen gerelateerd aan een specifiek thema en bedoeld om bepaalde vaardigheden effectief aan te leren of aan te scherpen. De trainingen worden gegeven door instructeurs met jarenlange praktijkervaring.

De trainingen vinden plaats op passende locaties die de praktijk zo realistisch mogelijk nabootsen. Dat kunnen externe locaties zijn, maar ook locaties binnen de organisatie.

 

Thematisch onderwijs Mysafehouse – Gebruik zaklamp

Trainingen zijn opgebouwd uit thema’s met diverse modules… dus altijd maatwerk! 

Het kennisaanbod van MySafeHouse is omvangrijk. Om het aanbod optimaal af te stemmen op de vraagstelling, knippen wij  thema’s op in modules. Uit de modules kunnen wij een aanbod op maat samenstellen en afstemmen op het niveau. Je kunt naar behoefte putten uit een rijke kennisbron. Modules kunnen gekoppeld worden tot een totaalpakket.

Thema  gebruik zaklamp - Low Light

module                               basisgebruik zaklamp

module                               Zaklamp als ondersteuning bij een aanhouding

 Thema  gebruik zaklamp

Je loopt in het donker over een parkeerplaats en hoort achter je een ‘krakend’ geluid. Als beveiliger wordt je ’s nachts naar een pand gestuurd omdat er een inbraakalarm is afgegaan. Je controleert je bedrijf voordat je het gaat afsluiten. Als een verdachte zich heeft laten insluiten of je overloopt hem dan kun je met je meegenomen zaklamp veel doen om hem letterlijk ‘in the spotlights’ te zetten. Uiteindelijk zou je de lamp als hulpmiddel voor een aanhouding kunnen gebruiken…. Hoe je dat doet leer je in deze module. Praktisch en eenvoudig, zonder de lamp als buitenproportioneel geweldsmiddel in te zetten.

Voor wie?

Een ieder die beroepsmatig of als privépersoon, in aanraking komt met situaties waarin gebruik gemaakt wordt van een zaklamp als persoonlijke uitrusting en waar overgegaan kan worden tot aanhouden van een verdachte.

module                               basisgebruik zaklamp

 ‘Gewoon’ de lamp aanzetten en een beetje rondstralen…… dat is het beeld dat velen hebben bij het gebruik van een zaklamp. Het praktisch te voorschijn kunnen halen en hanteren van een zaklamp op een professionele manier is echter wat anders. In deze module leer je welke positie voor jouw fijn en praktisch is om mee te werken. Hoe verlicht je een ruimte en hoe maak ik gebruik van mijn lichtstraal bij het aantreffen van een verdachte situatie. Als je denkt dat je, omdat je er al jaren mee loopt, effectief gebruik maakt van je zaklamp zal deze module je verbazen. Creatief, overzichtelijk en zeer praktisch voor zowel privé als beroepsmatige inzet!

Blok van 1 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 32,50

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 27,50

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 25,-

module                               aanhouding met gebruik van een zaklamp

In deze module leer je eerst effectief gebruik te maken van de zaklamp, zoals in de module basisgebruik zaklamp. Nu tref je echter een gebroken ruit aan en na onderzoek ‘vang’ je de verdachte die verscholen achter een bureau zit met het licht van je zaklamp. Je loopt het dak op van een groot bedrijfspand en ziet plotseling een verdacht persoon wegduiken achter een installatie….. ’s Avonds of ’s nachts controleer je een ontmoetingsplek voor junks en je treft een persoon aan die aangehouden kan worden. Je kunt overgaan tot aanhouden en wilt daartoe vooral je licht, en indien nodig je zaklamp zelf als hulpmiddel gebruiken. Ondertussen spreek je de verdachte aan en roep je hulp in….

Praktische vaardigheden die je zelfvertrouwen zullen doen toenemen!

Blok van 3 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 72,50

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 65,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 60,-

 

Gebruik zaklamp Mysafehouse
Low Light Mysafehouse

Wilt u meer informatie over deze modules?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?