Raymond van Kammen; Eigenaar en hoofdinstructeur

Raymond van Kammen; Eigenaar en hoofdinstructeur

Raymond van Kammen; Eigenaar en hoofdinstructeur

Eigenaar en hoofdinstructeur bij Mysafehouse, een opleidingscentrum voor zelfbescherming aan particulieren en professionals. Ervaringsdeskundige vanuit o.a. politiewerk! Alles wat je vlak voor, tijdens en na het conflict kunt inzetten om een veiliger omgeving te creëren; ademhaling, houding, (non-)verbale vaardigheden, bevoegdheid, doelstelling en praktische zelfbescherming! 

Mijn naam is Raymond van Kammen, ik ben 51 jaar. Woon in Twente.  Een aantal jaren geleden gescheiden. Twee geweldige kids, een dochter van 21 en een zoon van 18. Ik ben geboren in Wierden. Daar ben ik geïnfecteerd met het ‘virus’ vechtsporten, hetgeen later krijgskunsten is geworden. Als 8-jarige begonnen met judo. In de pubertijd gekozen voor de krijgskunsten ….. Tai Jutsu en Kyokushin Karate. Naast het volgen van veel lessen al snel als ‘sempai’ les gaan geven, gevolgd door het opstarten van eigen trainingsgroepen na het behalen van het instructeurschap. Dit sprak mij zeer aan; het delen van kennis op het gebied van krijgskunst is een passie. Eind van mijn tienerjaren naar de politieacademie in Amsterdam gegaan. Daar veel kunnen trainen en collega studenten mogen begeleiden en bijschaven op het gebied van de vaardigheden die we moesten laten zien voor de toetsen. In mijn parate tijd, begonnen in Den Haag, veel blijven trainen. Een goede school gevonden en daar een aantal jaren Hapkido getraind. Terug in Twente kwam ik terecht bij een trainingsgroep van de politie. Ninpo Tai Jutsu; hier zeer veel kennis en ervaring opgedaan en gedeeld. Van daaruit veel lesgegeven aan beroepsgroepen en particulieren. Beroepsweerbaarheid, Ninpo Tai Jutsu en weerbaarheidslessen op basis- en voortgezet onderwijs.

Een aantal jaren geleden privé in een moeilijke periode terecht gekomen en van daaruit de keuze gemaakt om mijn passie, het lesgeven, om te zetten naar ondernemerschap. Mysafehouse is mijn eigen opleidingscentrum voor zelfbescherming aan particulieren en professionals. Systema is nu de krijgskunst waar ik onderricht in geef. Ik verwerk daarin mijn eigen ervaring en kennis, van diverse krijgskunsten en vechtsporten en andere bewegingsvormen, alsmede inzichten van ‘kunstenaars’. De opgedane kennis, ervaring  en inzichten doorgeven, ik voel daar althans een verantwoordelijkheid toe, maken het systeem compleet voor mij. Ik ben ademcoach in de methodiek van Balance Breathing en Systema Breathing!

Professionele zelfverdediging hoeft niet gekoppeld te zijn aan professionals. Hetgeen beschermen wat je dierbaar is, waar je verantwoordelijk voor bent of voelt en waar je risico’s voor zou willen nemen. Het liefst voorkomen, verbaal de-escalerend optreden, …… uiteindelijk geproportioneerd fysiek optreden ….. Mooie woorden, ga er maar aan staan!

Als ervaringsdeskundige, ik heb ruim 20 jaar bij de politie gewerkt en daarbinnen vele conflictsituaties meegemaakt, weet ik dat het hebben van vaardigheden, kennen van procedures alleen niet voldoende is. Op moment ‘X’ wanneer het er om gaat moet je die vaardigheid uit je rugzak kunnen oproepen die jij op dat moment wenst. Binnen de niet te voorkomen hectiek en interne + externe stressoren keuzes kunnen blijven maken, schakelen (actie-intelligentie). Dat benadert voor mij de kreet ‘professionaliteit’.

Me,myself and 1

Wilt u meer informatie over een FUN Workshop van Mysafehouse?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?