Zelfbescherming – MyPower Trainingen

Zelfbescherming – MyPower Trainingen

Zelfbescherming - MyPower Trainingen

Voor wie zijn de modules Zelfbescherming - MyPower Trainingen ?
Voor iedereen die in staat wil zijn zich te beschermen tegen allerlei bedreigingen en conflicten. Jong en oud(er) .... individueel of in een groep.

Krijg inzicht en vaardigheden om voor jezelf op te komen in de breedste zin van het woord!

Zelfbescherming – MyPower Trainingen

De maatschappij verhardt. Er is steeds meer sprake van toenemend geweld. Misschien heb je zelf een keer geweld van dichtbij meegemaakt. Of ken je iemand die slachtoffer is geweest. Niets vermoedend kun je verzeild raken in een conflict. Of ongewild worden uitgedaagd. Wat doe je op zo’n moment? Hoe red jij je in penibele situaties? In de modules Zelfbescherming MyPower Trainingen leer je een aantal methodes die je in vele omstandigheden kunt toepassen en die je beschermen. Zelfs bij grote stress en angst. Misschien bevries je even, weigert je lichaam dienst of tril je op je benen. Toch kun je handelen zonder sterk of heldhaftig te zijn. Je moet alleen weten hoe. De slimmigheden van de straat helpen je daarbij. Ze zijn verrassend en daardoor buitengewoon effectief. Je leert geen moeilijke klemmen, grepen, worpen of trappen, maar eenvoudig te doorgronden principes en vaardigheden die je ook onder grote stress toe kunt passen. Ze zijn bewezen effectief. Daarnaast leer je conflicten te herkennen en op andere manieren uit de weg te gaan. Hierbij zijn je verbale en non-verbale kwaliteiten belangrijk. Leer grenzen stellen, wees je bewust van je houding. Je zult zien dat er vele mogelijkheden zijn om fysiek geweld te mijden of dat er alternatieve middelen zijn die je gericht kunt gebruiken tegen één of meerdere belagers. Het doel… jezelf en/of anderen veiligheid verschaffen!

Modules Zelfbescherming - MyPower Trainingen van Mysafehouse; 

module         straatwijs… zelfbescherming jeugd         (meiden 13 t/m 17 jaar)

Leuk een avondje stappen of eropuit. Maar wat doe je als je plots belaagd wordt? Iemand zich opdringt en handtastelijk wordt? Hoe zeg je nee op een duidelijke manier? Hoe handel je bij een groep jongeren die je fiets willen pakken of die niet toestaan dat jij jouw fiets van het slot haalt. Hoe ga je om met vervelend en provocerend gedrag? Wat is jouw reactie als je achtervolgd wordt of plots van achteren beetgepakt met alle slechte bedoelingen van dien? In deze module van 6 weken leer jij jezelf te verdedigen en onheilspellende situaties te herkennen. Je leert slimme en doeltreffende trucjes van de straat. Je ontdekt de zwakke plekken van het lichaam en leert ze gebruiken in je zelfverdediging. Je ervaart dat je als groep vriendinnen samen sterk kunt staan tegen welke belager(s) dan ook. Je leert de kunst en het effect van afleiden en je raakt bekend met alternatieve middelen die je in je zelfbescherming kunt gebruiken. Zo kan de fiets van grote waarde zijn om je te verdedigen. Maar ook je huissleutel, handtas en mobiel. Een onschuldige haarspeld of busje haarlak kunnen doeltreffende wapens worden als je weet hoe en wanneer ze te gebruiken. Echter alleen als het niet anders kan!Daarnaast leer je te kijken naar je omgeving. Je signaleert eerder onheil of dreigende conflicten en kunt ze voortijdig uit de weg gaan. Je raakt straatwijs. In deze module leer je met medecursisten (of vriendinnen) de slimme kneepjes van zelfbescherming op een manier die zorgt dat jij en jouw vriendinnen veilig over straat kunnen en blijven gaan.

Zes blokken van 1 uur en 15 minuten inclusief lesmateriaal.

Kosten per cursist €  75,-   , minimaal 4 maximaal 12 deelnemers

module            Zelfbescherming vrouwen             (18  en ouder)

Wellicht denk je… “Geweld overkomt mij niet. Dat is voor anderen”. Helaas kan dat tegenwoordig zo anders zijn. En als het gebeurt dan laat het sporen na. Steeds vaker worden vrouwen lastig gevallen, belaagd of erger. Wat doe jij bij handtastelijkheden of opdringerig gedrag? Hoe zeg je nee zodat het geaccepteerd wordt? Hoe reageer je op een achtervolging of plots krachtig beetpakken of meesleuren met alle slechte bedoelingen van dien? Wat doe je als je kinderen lastig gevallen worden? Hoe grijp je veilig in? Hoe pareer je een aanval op de fiets? Gezelligheid is belangrijk, en gezellig zal het ook heel vaak zijn en blijven….maar helaas niet altijd. In deze module van 6 weken leer jij jezelf afdoende te verdedigen. Je leert een aantal eenvoudige basisvaardigheden en principes die je ongezien bij je draagt. Je leert jezelf, je kinderen en bijvoorbeeld je vriendinnen beschermen. Luister naar je buikgevoel, die zit er niet vaak naast! Je maakt kennis met slimme en doeltreffende trucjes van de straat. Je ontdekt de zwakke plekken van het lichaam en je leert ze gebruiken in je zelfbescherming. Je leert de kunst en het effect van aandacht afleiden en maakt kennis met alternatieve middelen die je in de zelfbescherming kunt gebruiken. Hoe benut je een fiets, huissleutel, handtas en mobiel? Wat kun je legaal doen om tegenstanders te weren? Hoe maak je een busje haarlak, deodorant of pen tot doeltreffende wapens? Alleen als het echt niet anders kan! In deze module leer je met je medecursisten (of vriendinnen) de slimme kneepjes van zelfbescherming.

Zes blokken van 1 uur en 15 minuten inclusief lesmateriaal.

Kosten per cursist €  75,-   , minimaal 4 maximaal 12 deelnemers

module            Zelfbescherming jeugd       (jongens 13 t/m 17 jaar)

Een prachtige en avontuurlijke leeftijd om dingen te ontdekken. Helaas ook een leeftijd waarin door hormonen gedreven haantjesgedrag, nare ruzies en conflicten kunnen ontstaan die ernstig uit de hand kunnen lopen. Dan is het wel zo prettig als jij jezelf kunt beschermen.  Wat doe je als ongewild in een conflict verzeild raakt? Of uitgedaagd wordt tot vechten… “He, watje, durf je niet? Wat sta je te kijken, heb ik iets van je aan, zoek je ruzie”? Hoe ontkom je aan deze provocaties en uitlokkingen? En… wat kun je doen als er geen ontkomen aan is en het conflict handtastelijk wordt? Hoe reageer jij als je verhinderd wordt je fiets of scooter te pakken? Hoe sta jij tegenover een groep die je in het nauw drijft? Stoer terug doen heeft vaak geen zin, grenzen stellen wel. Je leert dat beschermen meer is dan terugvechten. Je leert ontwijken, uit de weg gaan en als het niet anders kan optreden. Doen, daar zijn ‘wij’ jongens goed in. Alleen heeft minder doen, vaak meer effect. In deze module van 6 weken leer jij jezelf, kameraden of je spullen te verdedigen en onheilspellende situaties te herkennen. Je leert de zelfverdedigingregels van de straat. Je ontdekt de zwakke plekken van het lichaam en leert ze gebruiken in je zelfbescherming. Je leert hoe je zonder veel kracht, je tegenstander kan controleren. Je leert ontwijken en de juiste posities in te nemen waardoor jij de controle krijgt. Je maakt kennis met het doeltreffende effect van afleiden en je raakt bekend met alternatieve middelen die je legaal in je zelfbescherming kunt gebruiken. Zo kan de fiets van grote waarde zijn om je te verdedigen. Maar ook je huissleutel, mobiel, krant of een handje zand. Echter alleen als het niet anders kan! Ook maak je kennis met de kracht van een groep… je leert met je vrienden sterk te staan. Daarnaast leren we je kijken naar je omgeving. Je signaleert eerder onheil of dreigende conflicten en kunt ze voortijdig uit de weg gaan. Je raakt straatwijs. In deze module leer je met medecursisten (of vrienden) de slimme kneepjes van zelfbescherming op een manier die zorgt dat jij veilig over straat kunt blijven gaan.

Zes blokken van 1 uur en 15 minuten inclusief lesmateriaal.

Kosten per cursist € 75,-    , minimaal 4 maximaal 12 deelnemers

module            Zelfbescherming  mannen             (18 en ouder)

De maatschappij wordt gewelddadiger en minder tolerant. We raken sneller geprikkeld en voor je het weet is er ruzie. Zo kan je onbedoeld of juist met alle goede bedoelingen ineens verzeild raken in een conflict. Bijvoorbeeld omdat je iets waarneemt wat niet rechtvaardig is en waar je iets van zegt. Mensen terecht even tot de orde roepen, zoals het hoort en ook zou moeten kunnen. Dan ineens kan de vlam in de pan slaan en ben je ongewild doelwit. Of je naasten worden bedreigd. Wat doe je dan? Alcohol- en drugsmisbruik doen daar een grote schep bovenop. Ook zijn er lieden die er simpelweg ruzie zoeken zonder enige aanleiding. Stappen, ouwehoeren, uitgaan is gaaf, maar dat moet het ook blijven. In deze module van 6 weken leer jij jezelf en anderen te beschermen en onheilspellende situaties te herkennen. Je leert te beschermen met slimme en doeltreffende trucjes van de straat. Je ontdekt de zwakke plekken van het lichaam en leert ze gebruiken in je bescherming. Help je kameraden, soms juist door ze weg te halen bij ‘haantjesgedrag’. Dat moet je dan wel zien en herkennen en goed kunnen inschatten. Je maakt kennis met de kunst en het effect van afleiden en je raakt bekend met alternatieve middelen die je in je zelfbescherming kunt gebruiken. Zo kan de fiets van grote waarde zijn om je te verdedigen of kan je auto als bescherming dienen. Daarnaast leren we je te kijken naar je omgeving. Je signaleert eerder onheil of dreigende conflicten en kunt ze voortijdig uit de weg gaan. Hoe trek je vechtende gasten uit elkaar en hoe zet je ze, indien nodig, vast. Ook leer je verbaal te handelen en op die manier conflicten te voorkomen. Je raakt straatwijs. In deze module leer je met medecursisten (collega’s of vrienden) de slimme kneepjes van zelfbescherming;

Zes blokken van 1 uur en 15 minuten inclusief lesmateriaal.

Kosten per cursist € 75,-     , minimaal 4 maximaal 12 deelnemers

module            Zelfbescherming  55+

De maatschappij wordt gewelddadiger en minder tolerant. Tolerantie en respect naar ouderen is aan het verdwijnen. Gelukkig zijn er nog genoeg fatsoenlijke ‘jonge lui’ over. Een steeds grotere groep echter bedient zich met harde woorden, maakt b.v. geen ruimte als je wilt passeren. Aan de kant duwen en trekken van ouderen wordt soms als ‘lachen’ gezien. Ouderen zijn kwetsbaarder, niet onweerbaar. Diefstal van geld, tasjes en een beroving komen steeds vaker voor. Wat doe je dan? Wat kun je dan, wat mag je dan? Fysiek zul je vaak de ‘mindere’ zijn, en ook in aantal zal men vaak talrijker zijn. Dat wil  niet zeggen dat je niets kunt. In deze module van 6 weken leer je onheilspellende situaties te herkennen, te voorkomen en jezelf of anderen te beschermen. Je leert jezelf te beschermen met de slimme en doeltreffende trucjes van de straat. Je zult zien dat houding, positie en stemgebruik van groot belang kunnen worden. Niet alleen als het spannend dreigt te worden. Je ontdekt de zwakke plekken van het lichaam en leert ze gebruiken in je zelfbescherming. Je maakt kennis met de kunst en het effect van afleiden en je raakt bekend met alternatieve middelen die je in je zelfbescherming kunt gebruiken. Zo kan een winkelwagen, roltas, wandelstok of zelfs een rollator van grote waarde zijn om je te beschermen. Daarnaast leren we je te kijken naar je omgeving. Je signaleert eerder onheil of dreigende conflicten en kunt ze voortijdig uit de weg gaan. Ervaring in het leven heb je, ervaring in het uit de weg gaan van dreigende situaties herken je wellicht ook, dat gaan we verder aanscherpen en nu krijg je daarnaast ook, met behulp van deze module, ervaring in het oplossen van zeer vervelende situaties.

Zes blokken van 1 uur en 15 minuten inclusief lesmateriaal.

Kosten per cursist € 75,-     , minimaal 4 maximaal 12 deelnemers

 ‘Protect what you love’

images4JKRD3VK

Wilt u meer informatie over deze modules Zelfbescherming MyPower - Trainingen ?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?