Verdedigen tegen diverse aanvallen

Verdedigen tegen diverse aanvallen

Thematisch onderwijs bij Mysafehouse - Verdedigen tegen diverse aanvallen

Mysafehouse biedt specifieke beroepsgerichte trainingen aan geüniformeerde diensten als politie, defensie, Koninklijke Marechaussee, douane, toezichthouders, handhavers, beveiligers en justitiële medewerkers. De trainingen zijn over het algemeen gerelateerd aan een specifiek thema en bedoeld om bepaalde vaardigheden effectief aan te leren of aan te scherpen. De trainingen worden gegeven door instructeurs met jarenlange praktijkervaring.

De trainingen vinden plaats op passende locaties die de praktijk zo realistisch mogelijk nabootsen. Dat kunnen externe locaties zijn, maar ook locaties binnen de organisatie.

 

Thematisch onderwijs Mysafehouse – Verdedigen tegen diverse aanvallen

Trainingen zijn opgebouwd uit thema’s met diverse modules… dus altijd maatwerk! 

Het kennisaanbod van Mysafehouse is omvangrijk. Om het aanbod optimaal af te stemmen op de vraagstelling, knippen wij  thema’s op in modules. Uit de modules kunnen wij een aanbod op maat samenstellen en afstemmen op het niveau. Je kunt naar behoefte putten uit een rijke kennisbron. Modules kunnen gekoppeld worden tot een totaalpakket.

Thema  verdedigen tegen diverse aanvallen : slaan, trappen, duwen

module                               verdedigen tegen duwen

module                               verdedigen tegen slagen

module                               verdedigen tegen trappen

Thema  verdedigen tegen: slaan, trappen, duwen

Als er sprake is van fysiek geweld dan wordt het snel duwen, slaan en trappen. En dat kan op vele manieren. Gewoon lomp in blinde drift of zeer gericht door bijvoorbeeld een geoefende vechtsporter. Hoe kun jij je doeltreffend verdedigen tegen deze aanvallen? Welke onverwachte straattechnieken kun je toepassen? Hoe ontwijk je de aanval met een simpele beweging of handeling? Hoe ontkracht je de aanval of neem je deze gericht over met een controlerende tegenaanval? Hoe kun je aanvallen herkennen of het lichaam lezen? In deze doe-en-ervaar-het modules leer je niet alleen principes, maar ga je vooral aan de slag. Je zult snel merken dat je totaal niet machteloos bent tegen duwen, slaan en trappen.

Voor wie?

Voor iedereen die te maken kan krijgen met fysieke aanvallen. In een privésetting of beroepsmatig.

module               verdedigen tegen duwen

De meest voorkomende  fysieke aanval is duwen. Wegduwen als machtsvertoon en provoceren:  “Wat wil je, zoek je ruzie, wil je klappen”. Hoe ga je daarmee om? Hoe zet je de duw om in een voordeel waarbij je het agressieve of onoverwinnelijke gevoel van je tegenstander meteen pareert? Welke positie neem je in zodat je overzicht hebt en controle? Wat is de kracht van het zogenaamde ‘aarden’ in combinatie met ontspanning en hoe gebruik je die? Hoe kun je een tegenstander onaangenaam verrassen? Leer de principes en merk dat je uit elke duw je voordeel of verdediging kan halen. Of die nu van voor, achter, links of rechts komt. Of uitgedeeld wordt door meerdere personen. In deze module leer jij hoe je een duw (indien mogelijk en nodig onopvallend) ontwijkt waarna je meteen de controle overneemt. Op dat moment kun je netjes voorkomen dat het duwen overgaat in een heftigere aanval.

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

module               verdedigen tegen slagen

Onderschat nooit de kracht van een slag. Al dan niet goed gericht. Een gevecht op straat is grillig. Je komt er niet snel zonder ‘slag of stoot’ vanaf. Er zijn talloze manieren van slaan en je kunt er moeilijk op anticiperen. Wat je wel kunt doen is voorzorgsmaatregelen nemen waardoor je moeilijk te raken bent en altijd in staat bent om een goed geplaatste tegenaanval te plaatsen. Dat kan van alles zijn. Daarnaast zijn er aantal principes die je snel uit de gevarenzone halen en je de overhand bieden. In deze module maak je kennis met een breed scala aan slagen en een aantal principes die als beschermende  tools tegen al die slagen van toepassing zijn. In deze module ga je vooral doen, ervaren en leren.

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

module               verdedigen tegen trappen

Trappen worden vaak ingezet bij een aanval. Dat kan een lompe ongecoördineerde trap zijn of een gerichte trap door een beoefende vechtsporter. Er zijn talloze manieren om te trappen en je kunt er moeilijk op anticiperen. Wat je wel kunt doen is voorzorgsmaatregelen nemen waardoor je moeilijker te raken bent en altijd in staat bent om een goed geplaatste tegenaanval te plaatsen. Daarbij gelden een aantal principes die je snel uit de gevarenzone halen en je de overhand bieden in het gevecht. In deze module maak je kennis met een breed scala aan trappen en principes als beschermende tools tegen die trappen. In deze module ga je vooral doen, ervaren en leren.

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

 

Wilt u meer informatie over deze modules?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?