Systema Special – Pressure Points

Systema Special – Pressure Points

Systema Special - Pressure Points

In de specials ga ik dieper in op een specifiek item. Drie uur lang focussen we op zaken die te maken hebben met het gekozen onderwerp. De ins en outs worden verkend en intensief getraind. Op die manier maken de aangereikte oplossingen en principes sneller deel uit van jouw systeem.

Systema Special - Pressure Points (beperkte) medische en martiale toepassing

Veel bloed, Weinig tot geen tijd. Direct levensgevaar voor het slachtoffer maar ook voor jou als hulpverlener, vriend(in) …. beschermer. Je moet snel handelen! Een catestrofale bloeding …. En nu?

Hoe moeilijk is het om te moeten optreden als je iemand zwaar bloedend aantreft? Weet je überhaupt wat je kunt doen? Daarbij is de situatie (nog) niet veilig. Wat is er eigenlijk aan de hand. Waar is de veroorzaker. Moet ik die wellicht eerst uitschakelen, hulp reopen, bellen ……Het antwoord kan kort zijn: helemaal NIET. Daar is helemaal niets leuks aan….

De volgende universele principes die Systema Mysafehouse hanteert zijn 'altijd' van toepassing ;

# ademhaling; zoek vlak voor, tijdens dan wel zeker na een comfortabele (herstel-)ademhaling

# houding; Oprecht, zowel fysiek als mentaal, echter niet provocerend

# ontspanning; zoek naar de spanning en ontspanning in je lichaam; om fysieke en mentale kokervisie te voorkomen

# beweging; Blijf zowel fysiek en mentaal in beweging; Continuïteit van lopen en ontwijkend bewegen, gericht op een doelstelling die echter flexibel moet zijn met een voortdurende ademhaling is een 'must' binnen Systema. Afstand behouden, creëren en inschatten is binnen dit principe een voorwaarde. 

# waarnemen; met een zogenaamde 'verborgen intentie' maak je gebruik van je zintuigen om de informatie die altijd verzonden wordt op te doen

Wat leer je?

In deze special krijg je uitleg en zul je praktisch oefenen in wat je kunt doen, in noodgevallen, bij een acute bloeding. Dit kan zijn doordat iemand door een ruit gevallen is …. of door een agressor met een steekwapen is neergestoken. Daarnaast krijg je uitleg op welke punten van het lichaam je iemand zou kunnen uitschakelen of onder controle kunt houden. Ondertussen wachtend op hulp, het slachtoffer kunnen helpen of zelfs de verdachte onder controle kunt houden. Zeker geen reguliere EHBO-training of alleen maar combat-skills, wel een gedegen combinatie van beide, toegespitst op dit soort specifieke situaties …… Voor iedereen die, beroepsmatig of privé, wil leren hoe te kunnen handelen binnen een acute dreiging!

In het laatste blok van deze special zul je in een aantal scenario’s gebracht worden waarin je keuzes moet maken en aangereikte vaardigheden moet kunnen inzetten. Ga er maar aanstaan….!!

De volgende youtubes filmpjes geven een indruk (deze dag werken we ongewapend);

http://www.youtube.com/watch?v=y8CYSFgBJiI

https://www.facebook.com/photo.php?v=733816349962054

http://www.youtube.com/watch?v=GKlO3vg08qk

Wilt u meer informatie over dit soort Systema specials?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?