Systema Special – Limited Movement

Systema Special – Limited Movement

Systema Special - Limited Movement

In de specials ga ik dieper in op een specifiek item. Drie uur lang focussen we op zaken die te maken hebben met het gekozen onderwerp. De ins en outs worden verkend en intensief getraind. Op die manier maken de aangereikte oplossingen en principes sneller deel uit van jouw systeem.

Systema Special – Limited Movement

Systema Special - Limited Movement

Beweging, beter in beweging zijn, is 1 van de fundamenten van het Systema. Wat nu als je bewegingsruimte beperkt wordt en je toch zult moeten handelen? Dat kan zijn omdat je een blessure hebt, of omdat je bijvoorbeeld gegijzeld bent en wilt vluchten. Je wilt hoe dan ook keuzes kunnen blijven maken …… toch?

De volgende universele principes die Systema Mysafehouse hanteert zijn 'altijd' van toepassing ;

# ademhaling; zoek vlak voor, tijdens dan wel zeker na een comfortabele (herstel-)ademhaling

# houding; Oprecht, zowel fysiek als mentaal, echter niet provocerend

# ontspanning; zoek naar de spanning en ontspanning in je lichaam; om fysieke en mentale kokervisie te voorkomen

# beweging; Blijf zowel fysiek en mentaal in beweging; Continuïteit van lopen en ontwijkend bewegen, gericht op een doelstelling die echter flexibel moet zijn met een voortdurende ademhaling is een 'must' binnen Systema. Afstand behouden, creëren en inschatten is binnen dit principe een voorwaarde. 

# waarnemen; met een zogenaamde 'verborgen intentie' maak je gebruik van je zintuigen om de informatie die altijd verzonden wordt op te doen

Met beperkingen toch functioneel kunnen blijven bewegen en oplossingen weten te vinden .... Deze training zal je creativiteit binnen het 'vechten' stimuleren. Stel dat je polsen vastgebonden zitten en je wilt jezelf toch bevrijden ...... wat kun je doen? Wat moet je niet doen? Durf kwetsbaar te zijn .....externe factoren dwingen je hier soms toe .....!

De volgende youtubes filmpjes geven een indruk;

http://www.youtube.com/watch?v=sB7Wlyc4Bsg

http://www.youtube.com/watch?v=ce1gIbaEeZ0

http://www.youtube.com/watch?v=o6VP5clgqUM

Wilt u meer informatie over dit soort Systema specials?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?