Systema Special – Carfight & Carjacking

Systema Special – Carfight & Carjacking

Systema Special - Carfight & Carjacking

In de specials ga ik dieper in op een specifiek item. Drie uur lang focussen we op zaken die te maken hebben met het gekozen onderwerp. De ins en outs worden verkend en intensief getraind. Op die manier maken de aangereikte oplossingen en principes sneller deel uit van jouw systeem.

Systema Special – Carfight & Carjacking

Systema Special - Carfight & Carjacking

In deze special leer jij jezelf te beschermen tegen aanvallen in en rondom een auto. Eerst leer je om comfortabel te zijn in een auto, als voorbereiding op dreigende escalaties. Daaropvolgend zullen we situaties gaan trainen waarbij je aangevallen wordt terwijl je in de auto zit, zowel van een agressor van buitenaf als iemand die bij je in het voertuig plaats heeft. Ook zal ik ingaan op het fixeren en aanhouden van een autodief die je betrapt.

De volgende universele principes die Systema Mysafehouse hanteert zijn 'altijd' van toepassing ;

# ademhaling; zoek vlak voor, tijdens dan wel zeker na een comfortabele (herstel-)ademhaling

# houding; Oprecht, zowel fysiek als mentaal, echter niet provocerend

# ontspanning; zoek naar de spanning en ontspanning in je lichaam; om fysieke en mentale kokervisie te voorkomen

# beweging; Blijf zowel fysiek en mentaal in beweging; Continuïteit van lopen en ontwijkend bewegen, gericht op een doelstelling die echter flexibel moet zijn met een voortdurende ademhaling is een 'must' binnen Systema. Afstand behouden, creëren en inschatten is binnen dit principe een voorwaarde. 

# waarnemen; met een zogenaamde 'verborgen intentie' maak je gebruik van je zintuigen om de informatie die altijd verzonden wordt op te doen

 

Vervolg info Carfight & Carjacking

Situaties die ik ben tegengekomen in mijn jarenlange loopbaan als politieagent & bij bijzondere eenheden; Vanuit een uit de hand gelopen verkeersirritatie, een overval, het betrappen van een autodief en aanvallen richting mijzelf of collega’s reik ik jullie oplossingen die de test van de praktijk hebben doorstaan.

Van carjacking is sprake als één of meer personen een poging ondernemen om een personenauto of kleine bedrijfswagen onrechtmatig in bezit te krijgen voorafgegaan, vergezeld of gevolgd door geweld, of bedreiging met geweld tegen een of meer personen.. ...en daar dan antwoorden op!

Een training om niet te missen!!!

 

De volgende youtubes filmpjes geven een indruk;

http://www.youtube.com/watch?v=l1ckXOkyLSk 

http://www.youtube.com/watch?v=TxULTOffHfE

Wilt u meer informatie over dit soort Systema specials?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?