Systema Special – 10 attacks

Systema Special – 10 attacks

Systema Special - 10 attacks (meest voorkomende ongewapende aanvallen)

In de specials ga ik dieper in op een specifiek item. Drie uur lang focussen we op zaken die te maken hebben met het gekozen onderwerp. De ins en outs worden verkend en intensief getraind. Op die manier maken de aangereikte oplossingen en principes sneller deel uit van jouw systeem.

Systema Specials – 10 attacks

10 attacks ; Dit zijn de 10 meest voorkomende ongewapende aanvallen

In deze special leerde je jezelf te beschermen tegen de 10 meest voorkomende ongewapende aanvallen in de praktijk. Aanvallen die ik ben tegengekomen in mijn jarenlange loopbaan als politieagent & bij bijzondere eenheden; Vanuit vechtpartijen, mishandelingen, gedragingen in en rondom horecagelegenheden en aanvallen richting mijzelf of collega’s reik ik jullie oplossingen die de test van de praktijk hebben doorstaan. De volgende universele principes die Systema Mysafehouse hanteert zijn 'altijd' van toepassing ;

# ademhaling; zoek vlak voor, tijdens dan wel zeker na een comfortabele (herstel-)ademhaling

# houding; Oprecht, zowel fysiek als mentaal, echter niet provocerend

# ontspanning; zoek naar de spanning en ontspanning in je lichaam; om fysieke en mentale kokervisie te voorkomen

# beweging; Blijf zowel fysiek en mentaal in beweging; Continuïteit van lopen en ontwijkend bewegen, gericht op een doelstelling die echter flexibel moet zijn met een voortdurende ademhaling is een 'must' binnen Systema. Afstand behouden, creëren en inschatten is binnen dit principe een voorwaarde. 

# waarnemen; met een zogenaamde 'verborgen intentie' maak je gebruik van je zintuigen om de informatie die altijd verzonden wordt op te doen

Dit zijn de 10 meest voorkomende aanvallen in de praktijk;

  • boerenslag naar hoofd
  • voorwaartse trap
  • duw op borst
  • low-kick
  • greep rond de nek/hoofd
  • greep naar je middel
  • van achteren vastgepakt worden
  • knie richting kruis/buik
  • schoppen terwijl je op de grond ligt
  • voorwaartse stoot

Wat leer je?

Na een intensieve warming-up 'Systema Massage' gaan we bovenstaande aanvallen kort en krachtig behandelen. Aanvallen kunnen volledig onverwachts zijn of ontstaan vanuit een dreiging. Hoe handel je? Hoe ‘lees’ je een dreigende aanval zonder jezelf teveel voor te bereiden met die ene specifieke verdediging? Wat doe je bij een plotselinge en compleet onverwachte aanval?

In deze training staat het fysieke centraal. Over het algemeen zoek je eerst een sociale oplossing of maak je een tactische keuze, maar nu escaleert het conflict en de enige uitweg is een fysiek antwoord. Je moet handelen en er is geen ontkomen aan. De aanvallen in deze special zijn ongewapend.

De volgende youtubes filmpjes geven een indruk

http://www.youtube.com/watch?v=fRmf4BtQYWE 

http://www.youtube.com/watch?v=Twubo5nvK-0&feature=relmfu

Check ook deze pagina voor meer informatie over dit onderwerp!

 

Wilt u meer informatie over dit soort Systema specials?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?