Stresshantering

Stresshantering

Thematisch onderwijs bij Mysafehouse - Stresshantering

Mysafehouse biedt specifieke beroepsgerichte trainingen aan geüniformeerde diensten als politie, defensie, Koninklijke Marechaussee, douane, toezichthouders, handhavers, beveiligers en justitiële medewerkers. De trainingen zijn over het algemeen gerelateerd aan een specifiek thema en bedoeld om bepaalde vaardigheden effectief aan te leren of aan te scherpen. De trainingen worden gegeven door instructeurs met jarenlange praktijkervaring.

De trainingen vinden plaats op passende locaties die de praktijk zo realistisch mogelijk nabootsen. Dat kunnen externe locaties zijn, maar ook locaties binnen de organisatie.

 

Thematisch onderwijs Mysafehouse – Stresshantering

Trainingen zijn opgebouwd uit thema’s met diverse modules… dus altijd maatwerk! 

Het kennisaanbod van Mysafehouse is omvangrijk. Om het aanbod optimaal af te stemmen op de vraagstelling, knippen wij  thema’s op in modules. Uit de modules kunnen wij een aanbod op maat samenstellen en afstemmen op het niveau. Je kunt naar behoefte putten uit een rijke kennisbron. Modules kunnen gekoppeld worden tot een totaalpakket.

Thema  stresshantering

module                               hoe werkt stress in ons lijf en hoe beïnvloedt stress de motoriek?

module                               Stresshantering middels ademhaling en spanning/ontspanning

module                               door het lint… wat nu?

Thema stresshantering

Stress heeft een enorme invloed op ons handelen. Het kan verlammen en het kan aansporen. Stress herkennen en kunnen hanteren bij jezelf, collega’s en een agressor is essentieel. Hoe werkt stress en hoe kun je het positief gebruiken in de dagelijkse praktijk van conflicthantering? Hoe zorg je dat je stress benut in plaats dat stress je uitschakelt. Hoe ga je om met de stress van een ander? Of met iemand die door het lint gaat? MySafeHouse biedt een aantal modules rondom stress. De modules zijn afzonderlijk te volgen of als pakket te koppelen.

Voor wie?

Voor iedereen die beroepsmatig te maken kan krijgen met stress door het ontstaan van conflicten in de meest uiteenlopende situaties.

module               hoe werkt stress in ons lijf en hoe beïnvloedt stress de motoriek?

Bij een conflict hoort stress. Wat is nu gezonde spanning en wat is ongezonde en beklemmende stress? Wat gebeurt er als je verstijfd raakt van de stress of verlamd bent door angst of begint te rillen? Dat is een reactie van het lichaam. Dat kan hinderlijk zijn bij zelfbescherming of conflicthantering. Je wordt je ervan bewust dat je fijne motoriek hapert. Daarom is het bij zelfbescherming essentieel om de grote motoriek toe te passen. In deze module maak je kennis met het fenomeen stress. In overzichtelijke theorie en met praktische aanvullingen. Herkennen, beleven en een basis om mee verder te kunnen.

 Blok van 1 ½  uur inclusief lesmateriaal.               

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 50,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 37,50

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 30,-

module               Stresshantering middels ademhaling en spanning/ ontspanning

Stress zet de mens op scherp. Hoe kun je stress benutten in je zelfbescherming? Hoe krijg je stress onder de knie? In de bovenstaande module heb je inzicht gekregen in stress en de uitingsvormen daarvan. In deze module krijg je praktische oefeningen aangereikt die je in staat stellen jezelf te herstellen en, ondanks het stressniveau, te blijven handelen. Nadat je die eerste stress, denk aan vermoeidheid, angst, pijn etc., onder controle hebt zul je als professional over moeten gaan tot handelen. Dan begint ’t feitelijk pas echt……. Gelukkig kun je leren hoe.

 Blok van 1 ½  uur inclusief lesmateriaal.               

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 50,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 37,50

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 30,-

module               door het lint… wat nu?               

In deze module gaan we nader in op extreme uitingen van stress. Iemand gaat volledig door het lint en jij moet daar tegen optreden. Je eigen stress eerst onder controle krijgen en daarna handelen, vaardigheden toepassen om de ander te controleren. We weten uit eigen ervaring dat deze situaties zeer indrukwekkend zullen zijn. De controlevaardigheden die je toepast zijn gericht op iemand die hulpzoekend is, denk aan een zorgbehoevende patiënt. Op een zo veilig mogelijke manier leer je deze persoon te controleren. Voor het aanhouden van hevig verzet plegende agressors bieden wij binnen de modules ‘aanhouden’ op maat toegesneden modules aan.

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

 

Wilt u meer informatie over deze modules?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?