Praktijk als leermeester

Praktijk als leermeester

Praktijk als leermeester

In de trainingsmethodieken van Mysafehouse zijn de volgende 5 componenten altijd verwerkt; principes, techniek, tactiek, doelstelling afhankelijk van de situatie (algemene voorwaarden waaronder locatie, taakstelling, functie, wetgeving). "IK" sta daar binnen altijd centraal, als rode draad binnen elk incident.

Praktijk als leermeester

Unieke leermethode… de praktijk als leermeester

Onze onderwijsmethodieken zijn ontwikkeld op basis van jarenlange praktijkervaring bij o.a. politie en bijzondere eenheden en komen dus van ‘de straat’. Op de straat zijn geen regels zoals die wel bij vechtsporten bestaan. Er is geen duidelijk begin of einde van het gevecht. Geen vast omkaderde ruimte om te vechten, regels waar de agressor zich aan moet houden of scheidsrechters die toezien en desgewenst ingrijpen. Het conflict op de straat is altijd grillig en onvoorspelbaar. Dat wil niet zeggen dat je reactie of zelfverdediging net zo grillig moet zijn. Je leert je effectief verdedigen. Daarbij staat het voorkomen van het conflict voorop. Lukt dat niet, dan is een passend antwoord de gevraagde oplossing. Redelijk en integer, gematigd als het kan. Maar als je veiligheid gevaar loopt, doeltreffend en daarmee afdoende. In de trainingsmethodieken van MySafeHouse zijn de volgende 5 componenten altijd verwerkt; principes, techniek, tactiek, doelstelling afhankelijk van de situatie (algemene voorwaarden waaronder locatie, taakstelling, functie, wetgeving). "IK" sta daarbinnen altijd, als rode draad binnen elk incident, centraal! Jij als klant van Mysafehouse!

Ingestudeerde technieken werken niet… je leert Principes

Een aanval of conflict openbaart zich op vele manieren; in een kleine ruimte, plotseling op straat, in het verkeer of drukke gelegenheid. Met één of meerdere personen. Altijd weer anders. Je eigen betrokkenheid speelt een belangrijke rol. Ben je per ongeluk in een conflict verzeild geraakt of heb je beroepshalve gekozen in te grijpen? Er zijn geen conflicten waar die ene oplossing voor bestaat. De ene oplossing waar je eindeloos op kan trainen. Simpelweg omdat die ene aanval niet bestaat op straat. Zo ook niet die ene oplossing die je kunt instuderen. Wat wel bestaat is een set principes die je in alle situaties doeltreffend kunt toepassen. Een aantal van die principes zijn zgn. ‘quick-wins’; bij het toepassen van deze principes zul je gegarandeerd veiliger werken dan voorheen. De principes die wij hanteren hebben een holistisch karakter; in trainingen zullen wij soms afzonderlijke principes behandelen, echter zijn alle principes onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden ze elkaar wederkerig. Het toepassen van de principes als een geheel zal altijd effectiever zijn dan de inzet van een solistisch principe. Dit noemen we de primaire waarde van het geheel. Het pallet aan principes zullen universele waarden worden, als het nu gaat om je gezondheid, welzijn of vergroten van je veiligheid. De volgende basisprincipes zitten in het pallet van Mysafehouse;

  • Ademhaling
  • Houding
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Waarnemen

Herkenbaar, toepasbaar, nagenoeg onzichtbaar en effectief. Het ‘enige’ dat je hoeft te doen is ze ook daadwerkelijk in je dagelijkse bezigheden in te passen. Deze functionele universele principes leer je bij Mysafehouse.

Leer instinctief en natuurlijk handelen en verdedigen

Je leert noodzakelijke zelfverdedings principes doorgronden en je instinctief eigen te maken. Daarnaast leer je bedreigende situaties te herkennen, te mijden en vroegtijdig te ontzenuwen. Voorkomen - Ontwijken - Handelen. Ook in  ‘rust’ ben je voorbereid op escalatie. Niets lijkt op een gevechtshouding omdat dit alleen maar uitlokt, provoceert en je tegenstander inzage geeft. Je ontspannen houding oogt niet dreigend, maar je bent optimaal alert en kunt in een oogwenk gericht handelen mocht het nodig zijn. Fysiek en mentaal worden gekoppeld en al je bewegingen volgen elkaar natuurlijk op. Je controleert het conflict op jouw voorwaarden.

Instructeurs uit de praktijk… delen hun kennis

Bij Mysafehouse gaan toepasbaar en praktijkgericht hand in hand. Wat je leert moet je onder alle omstandigheden kunnen toepassen. Onze instructeurs komen uit de praktijk en instrueren mensen uit de praktijk. Zij kennen de grilligheid van de straat en de mens. Het is de wereld waarin zij jarenlang hebben gewerkt en waarin zij vaardigheden hebben opgedaan die ze graag met je delen. Zodat jij jezelf, anderen en eventuele eigendommen doeltreffend kunt beschermen. Altijd binnen de mogelijkheden van de wet. Onze instructeurs zorgen dat ze veelvuldig bijgeschoold zijn.

Het doorgronden en kunnen toepassen van Mysafehouse principes betekent gericht en effectief handelen, ongeacht de situatie die zich voor doet.

 

Wilt u meer informatie over onze missie en visie?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?