Whatsapp Buurtpreventie Enschede

Nieuws Whatsapp Buurtpreventie Enschede

Hoe veilig is jouw buurt?

logo-Whatsapp

De donkere dagen zijn weer ingetreden. Inbraak cijfers schieten helaas weer omhoog. Auto kraken lijken ook weer aan de orde van de dag te zijn. Een actieve, oplettende en serieuze buurt whatsapp groep zal de veiligheid in de buurt verhogen. Extra ogen en oren, samenwerken met elkaar en zeker met de politie …. en optreden als het nodig is. Maar hoe doe je dat dan?

We vinden het ondertussen allemaal heel  normaal dat er geoefend wordt bij een brand, in andere BHV situaties en zeker indien er sprake is van een reanimatie. Waarom dan niet als er een verdachte situatie in uw wijk is. ‘Attentie buurtpreventie‘ als aankondiging is prima, maar zonder invulling lijkt het een wassen neus….

Op donderdag 3 november j.l. heeft Mysafehouse, in samenwerking met de stuurgroep van de wijk Diekman Es in Enschede en de wijkagent Peter Vos, een oefening gehouden in deze wijk. Het doel van deze Try Out was om de alertheid te verhogen in de buurt, zwakke plekken in de wijk aan te kaarten en praktische haalbaarheid te testen van een concrete inbraakmelding. ‘Gewapend’ met een zaklamp en body cam ging Mysafehouse de wijk in, kijkend met de ogen van een crimineel. Zeker zijn er verbeterpunten aan te dragen, maar over het algemeen kan gesteld worden dat de wijk elkaar goed bijstaat, zeker op het moment dat er concreet wat aan de hand is. Binnenkort krijgen de wijkbewoners een terugkoppeling. Mysafehouse zal samen met de wijkagent een voorlichting geven.

Door Mysafehouse heeft naar aanleiding van de bevindingen een pakket diensten ontwikkeld waarvan een training een onderdeel is. Waar moet je op letten? Wat kun je doen op het moment dat er een verdachte situatie is. Wat mag ik doen als ik een inbreker betrap? De eigen veiligheid zal daarbij altijd voorop staan!

Een reportage, inclusief interviews, is door TV Enschede gemaakt. Op donderdag 10 november te 17:50 uur zal dit uitgezonden worden in het programma ‘Jij in de Wijk’ (http://www.tvenschedefm.nl/jij-in-de-wijk/content/page?2001). Dagblad Tubantia heeft ook aandacht geschonken aan de oefening; http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/video-wijkbewoners-diekman-es-in-enschede-testen-whatsapp-groep-met-nep-inbreker-1.6626968#.WCQsY_7S6LY.facebook. En wijkagent  Peter Vos gaat er over vertellen bij RTL4 Live… binnenkort een link naar dit fragment!

Binnenkort zal Mysafehouse jullie nader informeren; check deze link voor meer info. De eerste positieve reacties zijn al binnengekomen. Meerdere wijken willen graag een soortgelijke oefening en training draaien. Ook zijn er al meerdere wijkagenten geïnteresseerd in deze dienst van Mysafehouse. ‘Veiligheid voor iedereen‘ is het motto van Mysafehouse, een veilig huis, veilige buurt is daar een belangrijk onderdeel van!

Logo MSH
Mysafehouse logo