Groepsculturen en mensenmassa’s

Groepsculturen en mensenmassa’s

Thematisch onderwijs bij Mysafehouse - Groepsculturen en mensenmassa's

Mysafehouse biedt specifieke beroepsgerichte trainingen aan geüniformeerde diensten als politie, defensie, Koninklijke Marechaussee, douane, toezichthouders, handhavers, beveiligers en justitiële medewerkers. De trainingen zijn over het algemeen gerelateerd aan een specifiek thema en bedoeld om bepaalde vaardigheden effectief aan te leren of aan te scherpen. De trainingen worden gegeven door instructeurs met jarenlange praktijkervaring.

De trainingen vinden plaats op passende locaties die de praktijk zo realistisch mogelijk nabootsen. Dat kunnen externe locaties zijn, maar ook locaties binnen de organisatie.

 

Thematisch onderwijs Mysafehouse – Groepsculturen en mensenmassa’s

Trainingen zijn opgebouwd uit thema’s met diverse modules… dus altijd maatwerk! 

Het kennisaanbod van Mysafehouse is omvangrijk. Om het aanbod optimaal af te stemmen op de vraagstelling, knippen wij  thema’s op in modules. Uit de modules kunnen wij een aanbod op maat samenstellen en afstemmen op het niveau. Je kunt naar behoefte putten uit een rijke kennisbron. Modules kunnen gekoppeld worden tot een totaalpakket.

Thema  groepsculturen en mensenmassa’s

module                               hoe ontstaat een groepscultuur en wat kun je daaruit opmaken?

module                               vrijelijk bewegen door een mensenmassa,

module                               hoe ontruim je een volle gelegenheid met mensen?

module                               bewegen door een massa belagers, hoe doe je dat?

Thema groepsculturen en mensenmassa’s      

Groepen en mensenmassa’s zijn bijzondere fenomenen. Zo kan door een plotselinge gebeurtenis een feestende massa ontaarden in een bedreigende samenwerkende opstandige menigte of een massaal vluchtende ongecoördineerde mensenmassa. Bij een ontruiming kan er massahysterie ontstaan. Professionals zullen daarbinnen moeten kunnen optreden. Sturend, begeleidend, beschermend of zelfs een vluchtweg creërend. MySafeHouse biedt een aantal modules rondom groepen en groepsculturen. De modules zijn afzonderlijk te volgen of tot een pakket te koppelen.

Voor wie?

Iedereen die beroepshalve te maken kan krijgen met groepen en daarbij in situaties terecht kan komen die kunnen conflicteren of escaleren. Bijvoorbeeld stewards of EHBO’ers bij evenementen, maar ook ordehandhavingteams van politie, toezichthouder en beveiligers die samen moeten kunnen werken met locale partners.

module               hoe ontstaat een groepscultuur en wat kun je daaruit opmaken?

In deze module maak je kennis met het fenomeen groep. Hoe ziet een groep eruit en hoe scan je een groep? Wat zijn terugkerende elementen? In deze module wordt dieper ingegaan op groepsculturen. Je leert groepen voortijdig te doorzien zodat je voorbereid bent.

Blok van 1 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 32,50

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 27,50

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 25,-

module               vrijelijk bewegen door een mensenmassa,

Je moet door een mensenmassa manoeuvreren. Je bent bijvoorbeeld beroepshalve opgeroepen omdat hulp nodig is. Hoe kun je door een groep ‘zwemmen’ zonder daarbij agressie op te wekken of anderen te bezeren? In deze module leer je de kunst van snel en vrijelijk voortbewegen door groepen en mensenmassa’s. Al bewegend door groepen leer en oefen je een aantal principes. Feitelijk een noodzakelijke module voor iedereen die met mensenmassa’s te maken heeft of volle ruimtes zoals horeca gelegenheden en evenementen.

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

module               bewegen door een massa belagers, hoe doe je dat?

Jij alleen of samen met een of meerdere collega(s) worden belaagd en in het nauw gedreven. Hoe neem je positie in en bescherm je jezelf en je collega’s in afwachting van hulp? Zoek je een uitweg door de groep belagers? En hoe doe je dat? Wat zijn andere oplossingen? In deze module leer je de omgeving scannen, belagers ‘lezen’ en de zwakste schakel in de groep te zien. Daarnaast leer je afleidingen toepassen en krijg je een aantal principes aangereikt waarmee je zo veilig mogelijk een wig in een groep belagers creëert zodat je vrij baan hebt. Tevens geven we je formaties die je kunt innemen op het moment dat verplaatsen geen optie meer is, veelal in afwachting van hulp. MySafeHouse maakt je bekend met formaties en houdingen die het optreden binnen een groep veiliger laten verlopen.

Inhoud module (alleen te volgen in combinatie met Module bewegen door mensenmassa’s of als vervolgmodule)

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

 

Wilt u meer informatie over deze modules?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?