Geweldsmiddelen gebruiken

Geweldsmiddelen gebruiken

Thematisch onderwijs bij Mysafehouse - Geweldsmiddelen gebruiken

Mysafehouse biedt specifieke beroepsgerichte trainingen aan geüniformeerde diensten als politie, defensie, Koninklijke Marechaussee, douane, toezichthouders, handhavers, beveiligers en justitiële medewerkers. De trainingen zijn over het algemeen gerelateerd aan een specifiek thema en bedoeld om bepaalde vaardigheden effectief aan te leren of aan te scherpen. De trainingen worden gegeven door instructeurs met jarenlange praktijkervaring.

De trainingen vinden plaats op passende locaties die de praktijk zo realistisch mogelijk nabootsen. Dat kunnen externe locaties zijn, maar ook locaties binnen de organisatie.

 

Thematisch onderwijs Mysafehouse – Geweldsmiddelen gebruiken

Trainingen zijn opgebouwd uit thema’s met diverse modules… dus altijd maatwerk! 

Het kennisaanbod van Mysafehouse is omvangrijk. Om het aanbod optimaal af te stemmen op de vraagstelling, knippen wij  thema’s op in modules. Uit de modules kunnen wij een aanbod op maat samenstellen en afstemmen op het niveau. Je kunt naar behoefte putten uit een rijke kennisbron. Modules kunnen gekoppeld worden tot een totaalpakket.

Thema  gebruik van eigen geweldsmiddelen contra wapens

module                               gebruik van alledaagse voorwerpen als alternatieve wapens

module                               wat je allemaal MEER kunt met een korte of lange wapenstok

module                               wat je nog MEER kunt met peperspray

module                               creatieve inzet en bescherming van je vuurwapen

Thema gebruik van eigen geweldsmiddelen contra wapens

Er zijn beroepsgroepen die uitgerust zijn met geweldsmiddelen; (korte en lange) wapenstok, transportboeien, peperspray en een vuurwapen. Daar heb je ook een opleiding voor gehad. Natuurlijk probeer je zoveel mogelijk conflicten en incidenten verbaal op te lossen, maar soms ontkom je er niet aan om een geweldsmiddel te gebruiken. En als je een geweldsmiddel inzet, dan moet je dat ook kunnen verantwoorden. Het moet proportioneel

en subsidiair zijn. Je moet een verantwoord gevoel overhouden aan het incident.

De vaardigheden die we in deze modules aanreiken zijn aanvullend op je eigen opleiding. Ze zijn zeer praktijkgericht en je zult ervaren dat er meer mogelijk is dan je voor mogelijk houdt. In de modules leer je op een  no-nonsense manier gebruik te maken van je middelen. Uiteraard betrekken we daar ook de relevante wetskennis bij.

Voor wie?

Deze modules zijn voor iedereen die ambtshalve uitgerust is met geweldsmiddelen; politiemensen, justitiële medewerkers maar b.v. ook beveiligers of personeel in de zorg van een specialistische afdeling die, in bepaalde situaties gebruik kunnen maken van voorwerpen uit hun dagelijkse werkomgeving.

module               wat je allemaal MEER kunt met een korte of lange wapenstok

Je neemt uit eigen beweging of op last van een meerdere de wapenstok ter hand. Die keuze kan voldoende zijn om een dreigende situatie te keren. Op het moment dat je de wapenstok voorhanden hebt, moet je altijd de keuze kunnen maken om deze weer weg te stoppen of uit het zicht te laten. In deze module maak je kennis met de verborgen geheimen van de wapenstok. Je leert dat je de stok op veel meer manieren kunt gebruiken dan je denkt.  Zonder kracht en met weinig inspanning kun je de wapenstok zeer gericht en bijna onzichtbaar benutten. Vergeet het beeld van vechtsporters of stokvechtkunstenaars. In deze module leer je de korte en lange wapenstok overzichtelijk en als verlengstuk van je eigen lichaam in te zetten. Bij voorkeur trainen we in de kleding en met de wapenstok waarmee je ook in de praktijk werkt.

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

module               wat je nog MEER kunt met peperspray

Aan het gebruik van peperspray zijn regels verbonden. Binnen die regels moet je peperspray kunnen hanteren. In vele situaties heeft peperspray zijn waarde doen gelden. De nadelen zijn echter ook bekend, o.a. de bestuiving van jezelf of collega´s en het beperkte gebruik in kleine ruimtes. Hoe ga je gericht om met peperspray? In deze module leer je peperspray op talloze manieren veilig, maar effectief gebruiken. Vanuit diverse houdingen: liggend, zittend, staand of wanneer je b.v. door een groep ingesloten bent. Je leert de spray snel te trekken en de juiste positie in te nemen. Je leert meer uit de peperspray te halen: praktisch, creatief en overzichtelijk. Het zal je bezit van de peperspray een geruststellender gevoel geven.

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

module               creatieve inzet en bescherming van je vuurwapen

Situaties waarin je het vuurwapen ter hand neemt, trekt of daadwerkelijk gebruikt zul je niet snel vergeten. Je hebt geleerd hoe je moet schieten, bent je hopelijk bewust van je schietlijn, en op de schietbaan voldoe je aan de eisen. De praktijk is veel grilliger. Een schietincident is grimmig, onoverzichtelijk en vol direct levensgevaar. In deze module leer je vele aspecten van het vuurwapen. Hoe scherm je het wapen af in menigten? Hoe voorkom je dat iemand je vuurwapen te pakken krijgt? Je hebt je wapen getrokken. Hoe kun je het vuurwapen breder inzetten in je zelfbescherming? Wat doe je als je wapen na een worsteling op de grond ligt?

In deze module leer je dat een vuurwapen veel meer is en kan zijn. We trainen met je eigen wapen (ongeladen uiteraard), in de kleding en het holster waarin je normaliter optreed en bij voorkeur in praktische settings. Hiermee halen we de praktijk dichtbij en zullen de leermomenten je beter bijblijven. Na deze training voel je je daadwerkelijk meer één met je vuurwapen hetgeen bijdraagt aan je gevoel van veiligheid en verantwoordelijkheid. 

Uitdrukkelijk merken we op dat we bij deze module uitgaan van vuurwapendragende beroepsgroepen die geoefend zijn in het hanteren van hun eigen dienstwapen. Afzonderlijk is het mogelijk om, onder leiding van een gecertificeerde ervaren instructeur van MySafeHouse, een basismodule hanteren vuurwapen af te nemen. Neem hiervoor contact met ons op!

Blok van 2 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 55,-

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 45,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 40,-

module                               gebruik van alledaagse voorwerpen als alternatieve wapens

Ze zijn niet als wapen bedoeld, maar ze kunnen in sommige situaties wel je redder in nood zijn. Alledaagse voorwerpen uit je directe omgeving. Hoe maak je bijvoorbeeld slim gebruik van je bonnenboekje, pet, zaklamp of sleutels als afscherming, controlemiddel of aanvalswapen. Je leert alternatieve wapens in elke denkbare situatie te herkennen en te gebruiken in je zelfbescherming. Je krijgt er oog voor. Je leert gedoseerd gebruik maken van kledingstukken, huishoudelijke artikelen, gereedschap, kantoorartikelen etc. Nadat je inzicht hebt gekregen in de mogelijkheden en het creatieve gebruik, gaan we ‘onvoorbereid’ aan de slag met de middelen die tot onze beschikking staan. Praktische en overzichtelijke vaardigheden die je een hoog niveau van zelfbescherming zullen brengen. Binnen de grenzen van de wet. Na deze module ben je altijd op maat bewapend. In welke situatie je ook verkeert, waar je ook bent.

Blok van 3 uur inclusief lesmateriaal.    

Minimaal 4, maximaal 12  deelnemers.

Kosten per cursist bij deelname van 4 t/m 6 cursisten   € 72,50

Kosten per cursist bij deelname van 7 t/m 9 cursisten   € 65,-

Kosten per cursist bij deelname van 10 t/m 12 cursisten € 60,-

 

Wilt u meer informatie over deze modules?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?