Eerste hulp bij agressie

Eerste hulp bij agressie

Eerste hulp bij agressie ; Wat is dat?

In de module Eerste Hulp Bij Agressie leer je hoe jij jezelf en je collega’s in veiligheid brengt of (elkaar) in bescherming neemt zonder dat je over complexe fysieke vaardigheden beschikt. Op een natuurlijke wijze stem je de agressor milder. Indien nodig leer je hoe je eenvoudig de ontstane situatie fysiek fixeert. Alleen of met hulp van je collega’s.

Module Eerste hulp bij agressie

Agressie en geweld op de werkvloer. Op het werk leer je bijvoorbeeld wat je moet doen bij brand. In het bedrijf leren we ook hoe we eerste medische hulp kunnen verlenen, maar wat doe je bij een conflict met agressie of geweld binnen de werksituatie? Hoe handel je? EHBO kennen we, in ieder geval als begrip. Aanleren van Eerste hulp bij agressie zal zeker net zo belangrijk zijn binnen uw werkomgeving. Een klant, patiënt of omstander die volledig doordraait. Niet alleen scheldt, maar ook dreigt met fysiek geweld of al toepast. Gooit met spullen. Naar jou of een collega? Hoe bescherm jij jezelf en anderen? Hoe creëer je meer veiligheid? Het oproepen van (professionele) ondersteuning is de eerste stap; beveiligingspersoneel, een interventieteam of de politie. Maar hoe snel zijn die ter plaatse? 10, 15 of 20 minuten is eerder regel dan uitzondering. Hoe ‘zing’ je die tijd veilig uit. Ben je überhaupt in de gelegenheid hulp in te roepen? In afwachting van professionele hulp kunnen conflicten zeer ernstig escaleren. Het gebeurt helaas steeds vaker. Voordat je het weet ben in de meest heftige situatie die je ooit hebt meegemaakt. En dat ijlt na. Hoe kun je, in afwachting van professionele hulp, een conflict veilig fixeren?

In 2 bijeenkomsten van 2 uur leer je o.a. lichaamstaal lezen, verschil tussen sussen en irriteren, de kracht van het optreden in een groep, afleiden, gebruik maken van je (werk)omgeving en fysieke basis vaardigheden om jezelf en anderen te beschermen en een agressor te fixeren.

Voor wie is Eerste hulp bij agressie geschikt?

Voor iedereen die beroepsmatig te maken kan krijgen met geweld binnen de werkomgeving. Denk aan ontevreden klanten die hun verhaal komen doen. Maar ook hulpverlenende diensten die gehinderd worden in de uitvoering van hun werk. Of beveiligingsbedrijven die organisaties beveiligen, maar waarvan hun beveiligers niet op alle plekken tegelijk kunnen zijn. Zij kunnen hun aanbod verrijken door klanten te leren hoe ze agressieve situaties kunnen fixeren, in afwachting van hun professionele beveiligers.

Wij adviseren u om ook het aanbod op de pagina’s Particulieren, Bedrijfsleven en Semi-overheid te bekijken of onze link naar alle modules op een rij. De aldaar aangeboden modules kunnen voldoen aan uw wensen. Trainingen kunnen altijd aangepast naar hetgeen u, uw personeel of (privé – werk)omgeving behoeft! Neem daarvoor hieronder contact op met Mysafehouse!

 

Wilt u meer informatie over de module Eerste hulp bij agressie?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?