Systema Special - Sparring - Forward Fighting

In de specials ga ik dieper in op een specifiek item. Drie uur lang focussen we op zaken die te maken hebben met het gekozen onderwerp. De ins en outs worden verkend en intensief getraind. Op die manier maken de aangereikte oplossingen en principes sneller deel uit van jouw systeem.

Systema Special - Sparring - Forward Fighting

‘Sparring’, zoals in het kader van willen winnen en punten maken zie je niet (vaak) terug binnen het Systema. De intensiteit, impact en het incasseren tijdens dit soort sparren is echter wel een ‘MUST’ voor iedereen die op welke wijze dan ook, zichzelf en anderen wil leren beschermen. Daarom doen we dat op onze manier! Voornamelijk het kunnen blijven functioneren en herstellen na ‘impact’ is van belang. In deze special kiezen 'we' er voor om uitsluitend voorwaarts te vechten.... geen weg terug. Een klein stapje terug hooguit, om te verzamelen en weer voorwaarts als een 'lawine' over je tegenstander heen te walsen! Veel oefeningen die je dat overwinnende gevoel geven .... met respect, maar zonder medelijden ... een beetje dan ...;-). Afsluitend met een rondje sparren …… in de ring!

De volgende universele principes die Systema Mysafehouse hanteert zijn 'altijd' van toepassing ;

# ademhaling; zoek vlak voor, tijdens dan wel zeker na een comfortabele (herstel-)ademhaling

# houding; Oprecht, zowel fysiek als mentaal, echter niet provocerend

# ontspanning; zoek naar de spanning en ontspanning in je lichaam; om fysieke en mentale kokervisie te voorkomen

# beweging; Blijf zowel fysiek en mentaal in beweging; Continuïteit van lopen en ontwijkend bewegen, gericht op een doelstelling die echter flexibel moet zijn met een voortdurende ademhaling is een 'must' binnen Systema. Afstand behouden, creëren en inschatten is binnen dit principe een voorwaarde. 

# waarnemen; met een zogenaamde 'verborgen intentie' maak je gebruik van je zintuigen om de informatie die altijd verzonden wordt op te doen

De volgende Youtube filmpjes geven een indruk;

Wilt u meer informatie over dit soort Systema specials?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een cursus van Mysafehouse op maat?